Home
Aktuálne číslo
Archív
Bonusy
Príbehy
Témy
Kontakty
 

Tip: Chlapské večery a Dámske jazdy


Jedna z relatívne nových vecí v našom spoločenstve sú tzv. Chlapské večery a Dámske jazdy. Nielen na Slovensku sa zaužívali Dni mužov, príp. Dni žien. Je to skvelá vec. Je veľkým povzbudením, ak sa kresťanskí muži alebo ženy môže stretnúť s ďalšími, povzbudiť sa, upevniť vo svojej identite, budovať, rásť, zabaviť, a pod.

V našich podmienkach sa ale také stretnutie ťažko zorganizovalo viac ako niekoľkokrát do roka (napr. Deň mužov, o tri mesiace Deň žien a o tri mesiace zasa Deň mužov - už vidím bratov a sestry zo spoločenstva ako volajú: A to sme kedy mali naposledy tak husto?). Tak sme skúsili niečo iné. Spojili sa tu dve túžby a dve vízie. Peter mal túžbu zašportovať si s bratmi, ja som zatúžil po „kresťanskej krčme" - mieste, kde by som večer mohol posedieť s bratmi, pozdieľať sa a zabaviť sa.

Z Božej milosti sa nám podarilo začať. A aj pokračovať. Raz za dva týždne v pondelok sa stretneme, v školskej telocvični si zahráme volejbal, ping-pong, basketbal. Tak hodinku a pol. Potom sprcha a posedenie v školskom klube. Kofola, pivo, minerálka a i. Tiež biliard alebo iné hry. Tak hodinku. Aby som nezabudol: krátka spontánna modlitba na úvod a tiež na záver. Toto je Chlapský večer. Prečo každé dva týždne? Lebo pondelky medzi tým sa začali stretávať (mužmi inšpirované) ženy. Väčšinou si idú zaplávať a potom posedieť pri čaji. Volajú to Dámska jazda. Takto sa môžu stretávať aj otcovia a mamy úplne malých detí (lebo vždy ide len jeden z rodičov). Pre mňa je to veľké povzbudenie a relax. Cítime sa tam veľmi dobre a vždy sa tešíme.

Richard Vašečka

autor
Ja osobne začínam vynechávať slovo modlitba zo svojho slovníka. Zdá sa mi, že pod týmto slovom si väčšina kresťanov ..
 
autor
Posledné mesiace boli či už pre vládu alebo parlament veľmi hektické. Zavraždením novinára Janka Kuciaka a jeho ..
 
autor
Pán miluje, keď s ním kráčaš po ceste, ktorú ti vybral.
 
Richard
Eduard Heger
Maria Spesova
Adam Mackovjak
Mata
Marek
Mario
Michal Svetko
Roman Seko
Facebook
Redakcia
Kontakt
Prihlásenie