Home
Aktuálne číslo
Archív
Bonusy
Príbehy
Témy
Kontakty
 
Svetlo


Čo keby sme nechali Svetlo sveta zasvietiť na svet?


Občas mi príde na myseľ príhoda mojich kamarátov, ktorí z východu Slovenska kupovali autobus. Autobus už bol starší a mal veľa technických problémov. Jeden z nich bol, že mu nesvietili svetlá. Keďže sa už stmievalo a autobus stále nebol v cieli svojej cesty, tak kamaráti sa vynašli, kúpili dve ručné baterky a priviazali ich o predný blatník. Nech aj autobus má svetlo na svojej ceste. Takto sa im podarilo úspešne prísť až do 500 km vzdialeného cieľa.

Svetlo je v živote človeka veľmi dôležité. Vedia to napr. malé deti, ktoré keď idú večer na záchod, potrebujú si zažať, lebo v rohu miestnosti je určite nejaké strašidlo. Ja som sa bál napríklad, že sa mi niekto zjaví, či už v zrkadle, keď sa do neho pozriem alebo len tak zrazu v strede chodby. Preto som počas svojej strastiplnej cesty na večerný záchod vysvietil celý byt. Svetlo dáva akúsi istotu.

Keď klikneme zapínač svetla v obývačke, svetlo v nej sa rozsvieti. Vo Svätom Písme sa píše o Svetle sveta. Čo keby sme nechali Svetlo sveta zasvietiť na svet? V Biblii sa píše, že Ježiš je takýmto svetlom. Je schopný osvetliť celý svet. Nielen našu zem, ale celý vesmír viditeľný aj neviditeľný. Vďaka Ježišovi - Svetlu sa vieme zorientovať vo svete, v našom živote. Aj ja, aj ty môžeme vedieť, ktorým smerom sa dať, aby sme si neublížili na nejakej prekážke na ceste. Pustíš toto svetlo, nech presvieti tvoj život a tvoju cestu?


Rišo Štefák

autor
Ja osobne začínam vynechávať slovo modlitba zo svojho slovníka. Zdá sa mi, že pod týmto slovom si väčšina kresťanov ..
 
autor
Posledné mesiace boli či už pre vládu alebo parlament veľmi hektické. Zavraždením novinára Janka Kuciaka a jeho ..
 
autor
Pán miluje, keď s ním kráčaš po ceste, ktorú ti vybral.
 
Richard
Eduard Heger
Maria Spesova
Adam Mackovjak
Mata
Marek
Mario
Michal Svetko
Roman Seko
Facebook
Redakcia
Kontakt
Prihlásenie